Sari navigarea

Desi s-a redeschis de ceva timp, nu am putut ajunge la Muzeul Pallady decat in urma cu cateva zile. Experienta a fost placuta si scurta, deoarece muzeul nu este prea mare. Am vazut ca erau si destul de multi vizitatori (comparativ cu asteptarile mele), desi muzeul este pe o straduta laturalnica si nu este foarte usor de ajuns.

Cladirea este superba. Exponatele, si ele, sunt deosebite. Mi-a placut in mod special ca nu au fost ingramadite piesele si se pun in valoare in egala masura atat tablourile, cat si piesele de mobilier. De obicei muzeele de arta pun accent pe tablouri, ceea ce nu este cazul aici.

Etichetele sunt minimale, ceea ce este de explicat, mai ales ca sunt si in limbi straine. Din pacate muzeele romanesti, poate pentru a castiga spatiu pe eticheta, nu pun informatia decat in romana… O parte dintre etichetele din acest muzeu sunt deficitare ca si continut informational, dupa parerea mea. Anumite piese, cum sunt cele din colectia de arta orientala, nu sunt prezentate suficient. Sau, cel putin, eu as fi dorit sa aflu mai multe despre ele.

Muzeul este coerent cu sine insusi, si prezinta o colectie frumoasa. Aceasta este adapostita de cea mai veche casa din Bucuresti, care are si o arhitectura deosebita. Inteleg strategia  muzeului, care este in primul rand un muzeu de arta, de a prezenta o importanta colectie de arta intr-o casa valoroasa. Totusi, tinand cont de locatie, cred ca ar fi obligatoriu sa se prezinte cate ceva despre casa si istoricul sau. Pentru multe persoane, ca si pentru turisti, cred ca atractia principala o reprezinta cladirea muzeului, mai mult decat colectia…

pallady melik

Un muzeu ar trebui sa puna in valoare toate atuurile pe care le are. De asemenea, ar trebui sa tina cont si de initeresele publicului, de specificul sau.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: