Sari navigarea

Un studiu recent privind educatia in muzeele din intreaga lume arata interesul foarte mare pentru acest domeniu in toate muzeele, indiferent de tipul lor, de dimensiune sau de locatie. Respondentii, responsabili cu educatia in sute de muzee din lumea intreaga, considera ca celelalte departamente ale muzeului recunosc intr-o masura mai mica importanta ridicata a acestei activitati. Mai mult, in viziunea respondentilor, celelalte departamente ale muzeului considera ca este mai putin importanta existenta unui departament de educatie, decat activitatea de educatie muzeala.

Respondentii sunt optimisti cu privire la viitorul educatiei in muzee. Rolul sau va creste in timp. De asemenea, ei considera ca se va diversifica foarte mult activitatea educationala in muzee si ca se vor oferi tot mai multe programe in afara muzeului, in spatii publice sau private independente. Alta tendinta observata de respondenti este cresterea ponderii activitatilor interactive. Respondentii cred si ca in viitor se va investi mai mult in educatia muzeala.

Mai multe detalii se pot obtine din raportul preliminar al acestui studiu, disponibil aici: Educatia in muzee – Raport preliminar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: