Sari navigarea

Legislatia privind ocuparea posturilor de directori in institutiile culturale prevede ca proiectele de management sa includa urmatoarele puncte:

a. diversificarea ofertei culturale a instituţiei publice de cultură;
b. cunoaşterea şi satisfacerea nevoilor culturale ale comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea instituţia publică de cultură;
c. promovarea concurenţei în domeniul ofertei culturale;
d. promovarea excelenţei, experimentului şi a inovaţiei;
e. dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului din subordine;
f. aplicarea principiilor de eficienţă, eficacitate şi economie în gestionarea mijloacelor financiare şi a resurselor umane şi materiale ale instituţiei publice de cultură.

 
Presupun ca toate proiectele contin, declarativ, strategii pe aceste directii. Totusi, de ce nu se vad efectele in marea majoritate a institutiilor muzeale?

Tot legea prevede ca periodic sa se realizeze evaluarea activitatii pentru a se vedea in ce masura sunt atinse obiectivele prevazute in proiectul de management. Cum nu au fost demiteri datorate neatingerii obiectivelor respective, presupunem ca toti directorii au indeplinit ceea ce era prevazut in proiectul de management. Intrebarea revine cu si mai mare consistenta: De ce nu se vad efectele in marea majoritate a muzeelor?

obiectiv

Reclame

One Comment

  1. Pai iti spun eu „de ce”. Pentru ca toti fostii directori in functie pe care i-a prins noua legislatie au ramas pe pozitie, indiferent ce au scris in „proiectele” lor (cred ca daca ar fi scris retete de bucatarie tot luau examenul) si mai apoi au fost „evaluati” tot de cei care i-au pastrat in posturi. Cercul vicios perfect. Valer Rus
    PS. Deocamdata mie nu mi s-a facut evaluarea pe anul 2008, desi am solicitat sa mi se faca 😀 Cred ca sunt mai masochist, asa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: