Sari navigarea

Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura (CPPC) organizeaza in perioada 5-8 noiembrie 2008, la Sibiu, cea de-a doua editie a Seminarului Anual de Management Muzeal, un eveniment al carui scop este sa ofere managerilor de muzee din Romania posibilitatea de a se informa cu privire
la noile tendinte, practici si instrumente de lucru din domeniul managementului cultural si, deopotriva, sa cream un spatiu de dialog si dezbatere.

Evenimentul este organizat impreuna cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Sibiu, in parteneriat cu CNR ICOM si CNR UNESCO si are loc cu sprijinul Ministerului de Stat pentru Stiinta, Cercetare si Arta al Bavariei – Germania.

Editia din acest an are drept tema “Serviciile muzeale in perspectiva – turism cultural, dezvoltare comunitara”, pornind de la dezbaterile actuale cu privire la ponderea turismului cultural drept (re)sursa de dezvoltare in cadrul economiilor locale si regionale si la capacitatea acestuia de a contribui la cresterea constiintei identitare si a coeziunii in randul comunitatilor.

Am ales drept loc de desfasurare al evenimentului orasul Sibiu, dorind pe de-o parte sa punem in lumina efectele Programului „Sibiu Capitala Culturala 2007” asupra institutiilor muzeale locale, dar si sa dezbatem in ce masura orasul Sibiu constituie pentru Romania un caz exemplar din aceasta perspectiva. In acest context, ii invitam pe managerii din sectorul muzeal si pe reprezentantii administratiilor publice locale si judetene din Romania la o discutie axata pe studii de caz si exemple ale modului in care muzeele pot initia servicii care sa contribuie la dezvoltarea economica si culturala a comunitatilor carora le apartin.

La lucrarile seminarului vor participa dl Virgil Stefan Nitulescu, Presedinte CNR ICOM, secretar general in Ministerul Culturii si Cultelor, dl Sergiu Nistor, Secretar General CNR UNESCO, Presedinte ICOMOS Romania si fost Comisar guvernamental al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, alaturi de experti romani, austrieci si germani. Programul contine sesiuni de prezentari si dezbateri, ca si vizite la Muzeul National Brukenthal si la Complexul Muzeal National „Astra”.

Programul evenimentului, formularul de inscriere si informatiile cu privire la conditiile de participare sunt disponibile pe site-ul www.managementcultural.ro

Persoane de contact:

Adina Dragu, expert consultant, CPPC, tel. 0788.905.033, e-mail: adina.dragu@cppc.ro

Mihaela Murgoci, expert consultant, CPPC, tel. 0788.905.556, e-mail: mihaela.murgoci@cppc.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: