Sari navigarea

In special in ultimele decenii muzeele au inceput sa construiasca cladiri spectaculoase, indraznete, dar in acelasi timp perfect adaptate nevoilor expozitionale si serviciilor muzeale. Poate ca cel mai cunoscut exemplu in acest sens este Muzeul Guggenheim – care este un reper arhitectural atat pentru New York, cat si pentru Bilbao (evident cu doua sedii cu totul diferite).

Peste tot in lume insa muzeele isi schimba infatisarea si modul de prezentare si reprezentare a spatiului expozitional. Un astfel de exemplu este si Muzeul de Arta Kanno. Iata cateva imagini:

Cladirea este, dupa cum se vede, de mici dimensiuni. Ea a fost proiectata de Hitoshi Abe pentru a gazdui cele 8 opere de arta detinute de propietar, precum si expozitii temporare.

Mai  multe detalii se gasesc pe pagina muzeului (care este din pacate in japoneza dar prezinta imagini) si pe diverse situri de arhitectura sau alte situri interesate de muzee si cultura, precum: Noticias arhitectura, Architectural Record, Fundatia Shift sau Design Headlines.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: