Sari navigarea

Ministerul Culturii si Cultelor din România, în colaborare cu Ministerul Culturii si Turismului din Ucraina, având ca invitat special Ministerul Culturii si Turismului din Republica Moldova, organizeaza la Vatican, la Palazzo della Cancelleria, în perioada 16 septembrie – 31 octombrie 2008, expozitia colectiva dedicata Civilizatiei Cucuteni-Trypillia – Cucuteni-Trypillia, Una Grande Civiltà dell’ Antica Europa, V-III millenni a.C.).
Manifestarea se deruleaza în cadrul Programului National de Promovare a Culturii Eneolitice Cucuteni, anul 2008, fiind declarat si an Cucuteni în România. Initiativa organizarii acestei expozitii reprezinta o premiera pe plan mondial, având în vedere perimetrul extins din care a fost selectat patrimoniul, dar si din perspectiva diversitatii si bogatiei acestuia.
Partenerii proiectului sunt institutii muzeale, institutii de învatamânt si de cercetare din România – Complexul National Muzeal „Moldova” Iasi, Universitatea „Al. I. Cuza” – Facultatea de Istorie, Centrul Interdisciplinar de Studii Arheoistorice,  Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava, Muzeul Judetean Botosani, Complexul Muzeal Judetean Neamt, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”,  Muzeul  Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui, precum si participanti externi, din Republica Moldova –  Muzeul National de Istorie si Arheologie Chisinau, Institutul Patrimoniului Cultural din cadrul Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, iar din Ucraina –  Colectia cultural-istorica „Pecherskaya Lavra” Kiev, Muzeul Patrimoniului Cultural National PLATAR, Muzeul de Istorie „D.I. Yavornitsky” Dniepropetrovsk, Rezervatia cultural-istorica “Kamjana Mohyla”.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: