Sari navigarea

Muzeul de istorie din Tulcea adaposteste una dintre cele mai valoroase colectii de arheologie din Romania deoarece gestioneaza siturile numeroase din jumatatea de nord a Dobrogei: Dinogetia, Halmiris, Argamum etc.

De anul trecut muzeul a adoptat o noua abordare a expunerii permanente. Pana in prezent nu a fost finalizata decat sectia dedicata „tezaurului” muzeului care prezinta cele mai valoroase piese din colectie. Am fost impresionata deoarece este primul muzeu de istorie din Romania care a adoptat o viziune moderna a expunerii, asa cum se intalneste in multe muzee din Occident dar cum nu vazusem inca in Romania.  

Felicit muzeu pentru aceasta intitiativa si de asemenea pentru intelepciunea de a apela la o echipa de arhitecti pentru realizarea designului expunerii. Consider ca mesajul care insoteste obiectele expuse si modul de prezentare sunt importante in egala masura pentru ca vizitatorii sa inteleage mai bine subiectul prezentat, pentru a genera o experienta memorabila si pentru a putea astfel educa publicul intr-un mod placut pentru acesta.

Anunțuri

One Trackback/Pingback

  1. By Muzeul de Istorie Tulcea « Panseuri pe Weblog on 18 Sep 2008 at 8:21 am

    […] de Istorie Tulcea Scriam ca mi-a placut noua expunere a muzeului de istorie din Tulcea si recomand vizitarea sa. Iata si […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: